top of page

Algemene ledenvergadering 10 mei 2023

Aanvang 20.00 uur in het Kulturhus te Beek 

Opening installatie Kleine Dame   dec 2022

opening 2022 doek weghalen 3 voor website.JPG

foto Henk Baron 

IMG-20221210-WA0001.jpg

Rob Jetten, een van onze eerste leden, heeft samen met de jeugdburgemeester Tess van Zuylen de installatie geopend. Naast leden waren ook de directeur Petra Molenaar en medewerkers van de Notre Dame en pers aanwezig. Er is dan ook aandacht besteed in de plaatselijke pers en de Gelderlander. 
 

Nieuwe subsdie regeling 2023 bekend  nov 2022

De belangrijkste verbetering t.o.v de regeling van 2022 is dat het subdisiebedrag verhoogd is. Handig is ook de wijzging van een aantal termijnen waarin een en ander aangeleverd en gerealiseerd moet zijn.
We gaan daarom opstarten met nieuwe projecten. Heb je interesse om mee te doen of heb je suggesties voor daken; meld het ons. 

 

Uitstel project in Persingen verleend   nov 2022

De subsidiegever heeft ons een jaar uitstel gegeven om het project Buitengast in Persingen te realiseren.  Omdat Liander de aansluiting nog niet heeft gemaakt, moet de installatie nu eind 2023 gereed zijn. 
 

Voortgang realisatie

De panelen zijn in juli 2022 geplaatst en produceren vanaf eind juli elektriciteit.
Bij Buitengast in Persingen zijn er volgens Liander aanpassingen in een tussenstation nodig. Ze verwachten dat in het derde kwartaal 2023 uit te voeren. Een tegenvaller.

 

Subsidie provincie

De Provincie Gelderland heeft begin 2022 toegezegd 20% op een groot deel van de invsteringen te geven. Die susbidie speciaal voor energiecoöperaties waar burgers aan deelnemen. 
 

Informatie bijeenkomsten

Woensdag 3 november 2021 is er een bijeenkomst geweest voor geïnteresseerden. Zo´n 30 mensen waren aanwezig in de schuur van  Buitengast aan de Persingensestraat in Persingen waar we zonnepanelen gaan plaatsen. 

 

De presentatie kun je hier zien.

bottom of page